Uleiul de ficat de cod sprijină sănătatea seniorilor. Află aici cum se administrează corect

Uleiul de ficat de cod este o sursă importantă de acizi grași Omega-3 și de vitaminele A și D, venind astfel în sprijinul persoanelor vârstnice. Uleiul de ficat de cod Lysi este recomandat pentru protejarea împotriva pierderii vederii, dar și împotriva bolilor inflamatorii ale ochilor, cum ar fi glaucomul și degenerarea maculară asociată cu vârsta. De asemenea, fiind bogat în vitamina D, uleiul de ficat de cod menține oasele puternice și sănătoase. Nu în ultimul rând, datorită abilității uleiului de a reduce inflamația, poate ajuta la ameliorarea durerii articulare în rând persoanelor care suferă de artrită reumatoidă. Haideți să vedem în rândurile următoare cât de benefic este uleiul de ficat de cod pentru seniori și care este modalitatea corectă de administrare.

 
Pe măsură ce înaintați în vârstă, este deosebit de important să vă mențineți oasele sănătoase. După vârsta de 30 de ani, fiecare persoană începe treptat să piardă masă osoasă, iar acest lucru poate conduce la fracturi în viitor, mai ales în rândul femeilor ajunse la menopauză. Uleiul de ficat de cod este o sursă excelentă de vitamina D și poate reduce pierderea osoasă asociată cu vârsta, întrucât ajută organismul să absoarbă calciul, acest mineral care este indispensabil pentru oase puternice. Studiile arată că, atunci când este însoțită de o dietă bogată în calciu, administrarea unui supliment de vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod Lysi, poate atenua pierderea osoasă în rândul adulților și vârstnicilor.
 
Mai apoi, uleiul de ficat de cod reduce durerea articulară și îmbunătățește semnificativ simptomele artritei reumatoide. Artrita reumatoidă este o boală autoimună care se caracterizează prin deteriorarea articulațiilor. În prezent, nu există un tratament pentru artrita reumatoidă, dar zeci de studii sugerează că uleiul de ficat de cod poate reduce durerea articulară și îmbunătățește simptomele artritei reumatoide, cum ar fi rigiditatea și umflarea articulațiilor. De exemplu, în cadrul unui studiu, 43 de persoane au consumat zilnic o capsulă de 1 gram de ulei de ficat de cod timp de trei luni. Principalele beneficii au constat în reducerea simptomelor artritei reumatoide, cum ar fi rigiditatea dimineața, durerea și, desigur, inflamațiile.  
În cadrul altui studiu efectuat pe 58 de persoane, cercetătorii au analizat dacă administrarea uleiul de ficat de cod poate atenua durerea cauzată de artrita reumatoidă suficient de mult încât pacienții să poată să reducă consumul de medicamente antiinflamatorii. Până la sfârșitul studiului, 39% dintre persoane, au redus consumul de medicamente antiinflamatorii cu peste 30%. Aceste efecte sunt atribuite acizilor grași Omega-3 din uleiul de ficat de cod care pot ajuta la reducerea inflamației la nivelul articulațiilor și care protejează împotriva deteriorării.  
O altă problemă de sănătate care afectează numeroase persoane vârstnice constă în pierderea vederii. Mai precis, pierderea vederii afectează peste 285 de milioane de oameni din întreaga lume. Există multe cauze care stau la pierderea vederii, principalele fiind glaucomul și degenerarea maculară asociată cu vârsta. S-a dovedit că acizii grași Omega-3 și vitamina A din uleiul de ficat de cod protejează împotriva bolilor oculare. În urma unor studii efectuate pe animale, s-a constatat că acizii grași Omega-3 reduc factorii de risc pentru glaucom, cum ar fi presiunea oculară și afectarea nervilor. Dar uleiul de ficat de cod este foarte bogat și în vitamina A. În urma unui studiu efectuat pe 3502 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de vitamina A au prezentat un risc mult mai scăzut de glaucom în comparație cu cele care au consumat o cantitate foarte mică de vitamina A.  
În cele din urmă, uleiul de ficat de cod este și foarte ușor de integrat într-un regim alimentar. Lysi pune la dispoziție o gamă amplă de suplimente în diverse forme, precum Omega-3 Ochi Sanatosi Lysi capsule, Ulei din ficat de cod natural – Lichid, Omega-3 + D Calcium – Capsule, Ulei din ficat de cod – Capsule și Omega-3 Lysi – Capsule. Nu există orientări stabilite pentru consumul de ulei de ficat de cod, deci majoritatea recomandărilor se bazează pe niveluri sigure de acizi grași Omega-3, vitamina A și D.  
O doză obișnuită este de 1-2 lingurițe, cel mai adesea fiind recomandată 1 linguriță. De asemenea, nu sunt recomandate doze mai mari, pentru a împiedica consumul excesiv de vitamina A. Cu toate că uleiul de ficat de cod este un supliment foarte sănătos, poate acționa ca un diluant sanguin. De aceea, sunt necesare recomandări din partea medicului personal înainte a de consuma ulei de ficat de cod dacă urmați un tratament pe bază de medicamente care diluează sângele sau medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*