Uleiul de pește – bun pentru copii și de la ce vârstă

Sunt numeroase vitamine și minerale importante pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, însă acizii grași Omega-3 ocupă un loc fruntaș în regimul alimentar al copiilor, în special Omega-3 care provine din surse marine, cum ar fi uleiul de pește.

De ce sunt acizii grași Omega-3 atât de importanți pentru dezvoltarea copiilor?

Pretutindeni auzim și citim cât de importanți sunt acizii grași Omega-3 pentru copii, așa că ajungem să ne întrebăm de ce oare grăsimile Omega-3 sunt vitale. O multitudine de studii arată că Omega-3 provenit din uleiul de pește joacă un rol copleșitor pentru dezvoltarea copiilor, în special pentru dezvoltarea funcției creierului.

Când spunem copii, ne referim atât la micuții cu vârstă școlară și preșcolară, cât și la bebeluși. În plus, specialiștii recomandă femeilor însărcinate să consume suplimente alimentare Omega-3 pe toată perioada sarcinii pentru o dezvoltare cât mai sănătoasă a fătului.

Există o serie de dovezi care arată că femeile însărcinate care nu au consumat suficient pește în timpul sarcinii sau care nu au luat suplimente cu ulei de pește au suferit depresii mai severe în comparație cu femeile care au inclus în regimul alimentar o cantitate adecvată de ulei de pește.

Întâi de toate, trebuie să știți că aproximativ 20% din creier este alcătuit în special dintr-un acid gras Omega-3, numit DHA. Omega-3 reprezintă o familie de acizi grași principali, și anume ALA, EPA și DHA.

Dintre aceste trei tipuri de acizi, studiile arată că DHA are cele mai mari beneficii. De fapt, majoritatea organelor și sistemelor din organism folosesc DHA, nu doar creierul.

Cum putem îmbogăți regimul alimentar al copiilor cu DHA?

Există totuși o parte mai complicată în ceea ce privește îmbogățirea regimului alimentar cu DHA. În general, DHA provine numai din surse alimentare marine, adică din pește și crustacee. După cum bine știți, copiii nu sunt chiar cei mai mari mâncători de pește și crustacee, iar pe de altă parte, unele specii de pește conțin cantități mari de mercur și alte metale grele. Macroul, rechinul, tonul proaspăt și peștele-spadă sunt doar câteva specii de pește bogate în mercur.

Deși specialiștii recomandă să integrăm în regimul alimentar al copiilor cel puțin 200 de grame de pește săptămânal, trebuie să fim foarte atenți ce fel de pește oferim copiilor și cum anume îl pregătim. Crapul, somnul, heringul, păstrăvul și sardinele sunt printre cele mai sănătoase surse alimentare de DHA pe care le putem oferi copiilor.

Pe de altă parte, suplimentele de Omega-3, așa cum este uleiul de pește Lysi poate fi administrat copiilor începând cu vârsta de 6 luni. De exemplu, uleiul din ficat de cod pentru copii Lysi este o sursă complexă de acizi grași Omega-3 și vitamine. Conține Omega-3 derivat din ulei de pește purificat și vitaminele A, D și E.

Specialiștii sunt de părere că bebelușii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani au nevoie de 700 mg de ALA, în timp ce copiii cu vârsta de 4-8 ani au nevoie de 900 mg  de ALA. Copiii și adolescențiii cu vârsta cuprinsă între 9-18 ani vor avea nevoie de 1000-1600 mg de ALA pe zi. Asta înseamnă că bebelușii cu vârsta sub un an au nevoie de aproximativ 70 mg de DHA, iar copiii și adolescenții au nevoie de aproximativ 160 mg de DHA pe zi.

Având în vedere aceste calcule destul de anevoioase, suplimentele alimentare cu ulei de pește se dovedesc a fi cele mai la îndemână. Uleiul de pește pur Lysi este indicat pentru copii deoarece are un nivel corespunzător de DHA, nu conține toxine și mercur și este formulat cu materie primă de cea mai bună calitate. Gama de suplimente Lysi cuprinde produse special destinate copiilor, precum ulei din ficat de cod natural lichid, ulei din ficat de cod cu aromă de lămâie, ulei din ficat de cod cu aromă de lămâie și mentă și capsule Omega-3 masticabile.

 

 

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*