Uleiul de pește în sarcină. 10 motive pentru care să-l introduci în dietă

Ești însărcinată și vrei să faci totul pentru ca micuțul ce crește în pântecele tău să se dezvolte frumos și sănătos? Ia în considerare și includerea uleiului de pește în meniul tău.

uleiul-de-peste-in-sarcina

Acizii grași Omega 3 din ulei de peşte şi sarcină sunt o potrivire perfectă, atât pentru copil cât și pentru mamă. Studiile arată că, pentru dezvoltarea unui copil inteligent și sănătos, o nutriție bună în timpul sarcinii impune consumul, în special, de acizi graşi EPA şi DHA care se găsesc în uleiul de peşte. Cu toate acestea, 85% dintre femei sunt deficitare în acești acizi grași omega 3. Cercetările arată că doar 2% din femeile gravide au diete care răspund nevoilor lor de grăsimi Omega 3 DHA și EPA iar restul de 98% răspund la mai puţin de 18% din recomandarea de zi cu zi.

Eficacitatea acizilor grași Omega-3 este demonstrată de peste 15,000 de articole științifice. În ultimul timp, majoritatea specialiștilor susțin că uleiul se pește se poate folosi în siguranță în timpul sarcinii, alăptării și la sugari. În perioada intrauterină, DHA performat de origine maternă este încorporat în cantitate apreciabilă în sistemul nervos al fătului, cu o acumulare fetală accelerată în ultimul trimestru de sarcină (30-45 mg/zi), fapt care impune un aportul dietetic matern minim de 200 mg DHA/zi.

Iată așadar, care sunt cele 10 motive pentru care ar trebui să introduci uleiul de pește în dieta ta.

1. Nivelul DHA influențează maturizarea și dezvoltarea cerebrală a fătului.
2. Se reduce riscul nașterii premature înainte de săptămâna 34 cu 31% pentru sarcinile normale și cu 61% pentru sarcinile cu risc. Afirmația a fost demonstrată de nenumărate studii care au arătat că gravidele care au luat ulei de pește pe timpul sarcinii erau mai puți predispuse să nască înainte de termen.
3. Crește conținutul de acizi grași esențiali ai laptelui matern, lapte care se transmite de la mamă la făt.
4. Se obțin efecte benefice în dezvoltarea acuității vizuale, a calității somnului, a activității motorii spontane. Este deja cunoscut faptul că acizii grași omega 3 sunt vitali pentru dezvoltarea acuității vizuale.
5. Memorie mai bună, scor mai mare de rezolvarea a problemelor la copil.
6. IQ mai mare al copilului.
7. Risc semnificativ scăzut de apariție a diabetului de tip I la copil
8. Există o legătură cauzală între concentrația DHA în perioada perinatală și performanța cognitivă și comportamentală ulterioară
9. Crește viteza procesării informațiilor
10. Crește imunitatea.

Sursă foto: YouTube


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*