Uleiul de pește te ajută dacă suferi de astm

Primăvara pentru mine este un anotimp care îmi dă mari bătăi de cap, pentru că odată cu venirea acestui anotimp, apar și alergiile mele la polen care uneori îmi provoacă niște crize de astm urâte. Pentru cei care nu s-au confruntat încă cu așa ceva, astmul este o boală cronică inflamatorie ce afectează bronhiile și determină apariția unor simptomelor precum respirație grea, sufocare, tuse sau senzație de apăsare toracică. La baza declanșării crizelor de astm stau mai mulți factori: diferiți alergeni (cum este în cazul meu, polenul), exercițiile fizice, anumite, alimente, poluarea, etc.

Uleiul de pește te ajută dacă suferi de astm

Caut în permanență soluții pentru aceste crize de astm, în afară de clasicul inhalator și tratamentul cu steroizi. Și așa am dat peste un studiu care susținea ca uleiul de pește te poate ajuta dacă suferi de astm. Cercetătorii au descoperit faptul că acizii grași Omega 3 care se găsesc în uleiul de pește pot reduce nivelul imunoglobulinei, numită și IgE, care provoacă reacțiile alergice. Uleiul de pește, mai exact conținutul de Omega 3 din acesta, are efect antiinflamator, reducând inflamarea mucoasei bronhice, fără a afecta în vreun fel sistemul imunitar.

Totuși, uleiul de pește nu te ajută foarte mult dacă suferi de astm sever și în trecut ai luat doze mari de steroizi. În aceste cazuri, acizii grași Omega 3 nu își pot îndeplini rolul antiinflamator pentru că steroizii administrați anulează efectele benefice ale acestora. Studiile realizate pe pacienții care suferă de astm au demonstrat faptul că administrarea periodică a uleiului de pește poate ameliora simptomele astmului. Așa că, am început să consum și eu uleiul de pește și abia aștept să văd primele rezultatele!

Studiile clinice sunt încă în derulare, însă, cel puțin până acum, rezultatele arată faptul că uleiul de pește ar putea deveni în cel mai scurt timp un tratament standard pentru bolnavii de astm, un tratament care spre deosebire de cele clasice, nu are efecte secundare. În plus, pe lângă ameliorarea simptomelor de astm, uleiul de pește are numeroase alte beneficii importante pentru organismul nostru. Spre exemplu, uleiul de pește consumat periodic îmbunătățește funcțiile cardiovasculare, întărește sistemul imunitar (prin urmare, răcim mai rar), încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor prin protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, previne formarea cheagurilor de sânge, etc. Să nu mai vorbim de efectele benefice pe care uleiul de pește le are asupra dezvoltării copiilor. Auzeam deseori povești de la prietenii mei care erau ”obligați” de bunici ca dimineața să ia o lingură mare de ulei de pește pentru a se dezvolta cât mai frumos și pentru a fi cât mai sănătoși. Și au crescut frumos, fără nicio problemă de sănătate.

Un lucru important de menționat este faptul că uleiul de pește trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Trebuie să te asiguri că uleiul de pește a trecut printr-un proces de purificare riguros, în urma căruia a fost eliminată orice urmă de mercur sau alte substanțe toxice dăunătoare organismului. Dacă în urmă cu mulți ani, nu trebuia să ne facem griji de prezența mercurului în uleiul de pește, astăzi acest lucru se întâmplă foarte des din cauza poluării excesive a mărilor și a oceanelor. Așa că, mare grijă de unde îți achiziționezi uleiul de pește!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*