Cum stimulăm memoria copilului mic? Cu hrană bogată în Omega 3 și ulei de pește

Știați că simpla suplimentare a dietei cu acizi grași Omega 3 și Omega 6, cu magneziu și zinc poate îmbunătăți semnificativ atenția și concentrarea copilului?

lysi memorie copil

Nu sunteți singurii care au observat că volumul mare de informații cu care sunt bombardați, stresul cotidian și a numeroasele activități pe care le au de îndeplinit îi agită pe cei mici, făcându-i uneori să manifeste stări de hiperactivitate, nu se pot concentra la lecții, iar memorarea acestora este cu atât mai dificilă.

De aceea, este foarte importat ca școlarii să doarmă suficient și să aibă și pe parcursul zilei perioade de relaxare în care să le permiteți să nu facă nimic. Jocurile pe calculator sau programele TV nu sunt indicate pentru aceștia, iar dacă nu se poate renunța total la ele, atunci ar fi măcar redus timpul pe care cel mic îl petrece în fața televizorului sau comuterului.

Alimentația echilibrată este și ea esențială pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor. Acizii grași Omega 3 sunt importanți întrucât asigură buna funcționare a celulei nervoase și intră în structura lipidică a creierului. Aceștia pot fi procurați din peștii care trăiesc în ape reci ca heringul, macroul, somonul, sardinele și tonul. Pentru a acoperi necesarul de acizi grași, ar trebui consumate cel puțin 2 mese de pește pe săptămână. Acizii grași Omega 6 sunt importanți pentru structura creierului, dezvoltarea memoriei, procesul de învățare, concentrare, atenție și se găsesc în uleiul din semințe de cânepă. În plus, magneziul și zincul sunt substanțe minerale absolut necesare pentru stimularea atenției și concentrării, relaxarea musculaturii și menținerea echilibrului interior.

Specialiștii de la Saga Sănătate vin în întâmpinarea nevoilor copiilor – care nu sunt prea buni prieteni cu gustul peștelui, cu două produse special concepute pentru aceștia. Este vorba în primul rând de ulei din ficat de cod pentru Copii LYSI, care reprezintă sursa ideală de vitamine A, D, E și de acizi grași Omega 3, fiind terapia tradiționala împotriva rahitismului, pentru menținerea sănătății oaselor, pentru îmbunătățirea funcției cognitive și a vederii, dar și pentru stabilizarea dispoziției, a capacității de concentrare și a rezistenței la efort fizic și psihic. În plus, datorită purității sale, acest produs este recomantat chiar copiilor sub 1 an, ca aport esențial de vitamina D și acizi grași Omega 3, constituind un factor puternic de evitare a bolilor și de creștere a imunității.

Pentru copiii ceva mai mărișori, între 4-6 ani, cei de la Saga Sănătate au pregătit Omega 3 pentru copii cu aromă plăcută de fructe, sub formă de capsule masticabil. Acestea sunt indicate pentru creşterea, fortificarea şi dezvoltarea armonioasă, viguroasă a organismului, pentru rezistenţă, vitalitate şi imunitate, pentru oase şi dinţi sănătoşi.

Omega 3 pentru copii LYSI susține dezvoltarea vederii și a funcției cognitive, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarând chiar și manifestările ADHD.

”Studiile au arătat că şcolarii care au primit un aport suplimentar constant de Omega 3 au trecut cu brio testele de inteligenţă şi şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi performanţele şcolare, comparativ cu cei care au avut un deficit în dieta lor.

Suplimentele alimentare cu ulei de peşte, administrate zilnic, impulsionează dezvoltarea creierului la copii, în trei luni cât s-ar dezvolta în trei ani – este şi concluzia documentarului BBC “Child of our time”, realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie. Pe de altă parte, peste 20% dintre copiii mici din ţara noastră sunt diagnosticaţi cu rahitism, afecţiune cauzată de carenţa vitaminei D în organism. Medicii şi practicienii subliniază importanţa consumului suplimentar de vitamina D pentru metabolizarea corectă a calciului şi faptul că această vitamină este crucială pentru activarea sistemului imunitar”, menționează specialiștii de la Saga Sănătate, importatorul acestui produs.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*