O dietă bogată în Omega 3 ar putea reduce daunele provocate de poluarea din aer

Nu mai este un secret faptul că trăim într-un mediu toxic, cu multă poluare și radiații care ne pot afecta organismul. Substanțele toxice prezente în aerul pe care îl respirăm în fiecare zi, în mâncarea sau apa pe care o bem, produc anumiți radicali liberi care ne pot distruge celulele organismului.

O dietă bogată în Omega 3 ar putea reduce daunele provocate de poluarea din aer

Recunosc că nu m-a interesat acest subiect până de curând, când am început să fac niște schimbări în viața mea și să adopt un stil de viață sănătos. Am învățat că nu este de ajuns să mănânci sănătos și nutritiv și să faci mișcare în fiecare zi, ci trebuie să îți protejezi și celulele și întregul organism de poluarea din aer, care este din ce în ce mai mare. Radicalii liberi care apar în urma acestei poluări cresc riscul de apariție al bolilor cardiovasculare, al cancerului și determină îmbătrânirea prematură a întregului organism.

Și atunci intervine următoarea întrebare: Cum ne putem proteja de acești radicali liberi și de daunele care survin în urma poluării din aer? Răspunsul este destul de simplu: dieta bogată în Omega 3. Studii recente au demonstrat faptul că o dietă bogată în alimente care conțin Omega 3 pot reduce considerabil daunele provocate de poluarea din aer asupra organismului nostru. Acizii grași Omega 3 pot reduce inflamațiile și stresul oxidativ (dezechilibru la nivelul organismului între cantitatea de oxigen reactiv produsă în organism și capacitatea organismului de a elimina acest tip de oxigen) chiar și cu 50%.

Cercetătorii susțin că daunele pe care poluarea din aer le produce asupra organismului nostru pot fi mai mari decât sunt cunoscute până în prezent. Acești cercetători lucrează la tot felul de studii care să demonstreze faptul că poluarea din aer poate ajunge prin plămâni la organele vitale și le poate afecta iremediabil. Chiar dacă acest lucru încă nu a fost demonstrat, este necesar să ne protejăm în fiecare zi organismul de acești dăunători.

După cum spuneam, o dietă bazată pe antioxidanți, mai exact pe Omega 3, este o soluție imediată și practică pentru a evita îmbolnăvirea și îmbătrânirea celulelor organismului din cauza poluării. Un lucru important de menționat este faptul că organismul nostru nu produce în mod natural Omega 3, motiv pentru care trebuie să ni-l luăm din diverse surse. Există mai multe surse de Omega 3, printre care: uleiul de pește, boabele de soia, spanacul, semințele (in, chia, câinepă), afine, nuci, caju, etc. Preferatul meu este uleiul de pește pentru că se ia foarte ușor și îmi asigură cantitatea necesară zilnică de Omega 3. Uleiul de pește este preferat și de persoanele care nu pot consuma alimente bogate în Omega 3 fie că sunt alergice la unele dintre ele, fie că pur și simplu nu le agreează pe altele. 1-2 lingurițe de ulei de pește îți vor asigura necesarul zilnic de Omega 3 și te vor proteja împotriva radicalilor liberi.

Omega 3 are multiple alte beneficii asupra organismului nostru, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică. Spre exemplu, Omega 3 poate acționa ca un antidepresiv excelent, având în același timp și efecte în ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum tulburarea bipolară. În plus, Omega 3 reduce riscul apariției artitei sau osteoporozei, a bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a astmului.

Trăim într-un mediu aglomerat și poluat, fapt ce ne afectează în mod direct sănătatea. Dacă vrei să îți protejezi organismul cât mai bine de substanțele toxice ce se găsesc în mediul înconjurător, ar fi bine să te asiguri că îi oferi organismului cantitatea necesară de Omega 3.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*