Pepenele galben – Sursă de omega 3

Pepenele este vedeta verilor noastre. Parfumatul si deliciosul pepene galben reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine precum A, B, C şi K, potasiu, magneziu, cupru, zinc, dar şi valoroşii  acizi graşi omega 3. Aportul caloric pe care pepenele galben îl aduce organismului, îl face un bun aliat şi în curele de slăbire.

Pepenel galben sursa de omega 3Pepenele galben este foare bun consumat ca atare, rece, tăiat cubuleţe, iar pentru a mări aportul de acizi graşi omega 3, poate fi presărat cu seminţe de in, miez de nucă sau alune de pădure. Un plus de savoare i se poate da stropindu-l cu câteva picături de miere de albine.

Pentru cei care nu vor să-l consume simplu, există multe variante de preparare a pepenelui galben, obţinându-se deserturi sau gustări delicioase şi hrănitoare.

Cubuleţe de pepene galben şi brânză, presărate cu miez de nucă şi stropite cu puţin ulei de in, vor realiza o gustare  delicioasă şi cu un important aport de omega 3.

O salată preparată din cuburi de pepene galben, boabe de struguri şi seminţe de in, stropită cu miere şi suc de lămâie, constituie o sursă bogată de acizi graşi omega 3.

 

Pentru cei care preferă băuturile ce au la bază pepenele galben, se pot pregăti diverse reţete de smoothie sau shake, în care pot fi combinate cele mai variate gusturi şi arome.

Câteva felii de pepene galben pasat bine, amestecat în blender împreună cu un iaurt uşor, şi asezonat cu câteva frunze de mentă proaspătă, va asigura o hidratare optimă şi o sursă sănătoasă de omega 3.

O altă băutură răcoritoare şi delicioasă, ce conferă un mare aport de acizi graşi omega 3,  se poate obţine prin amestecarea temeinică într-un blender a câtorva cuburi de pepene galben, o banană, câteva cubuleţe de avocado şi sucul de la o portocală.

Pepenele galben se va combina foarte bine în gusturi şi tonuri cu frunzele proaspete de mentă, sucul de lime şi o lingură de miere. Pasate bine, amestecate şi combinate cu fulgi de gheaţă, vor răcori şi vor aduce organismului multă energie.

Pentru cei care preferă îngheţata, o reţetă extrem de simplă şi în acelaşi timp benefică şi gustoasă, este cea în care câteva cuburi de pepene galben bine copt sunt pasate împreună cu o mână de fructe de pădure, cărora li se adaugă câteva linguri de iaurt gras. Amestecul obţinut se păstrează maxim o oră la congelator şi se serveşte simplu, stropit cu puţină miere sau cu sirop natural din fructe de pădure.

Pepenele galben este o importantă sursă de acizi graşi omega 3, iar faptul că ne aflăm în plină vară ne ajută să găsim cele mai variate şi parfumate soiuri şi să ne bucurăm de beneficiile lor.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*